Elocom Lipofiele Cr 20g 1mg/g

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Afhaalkluisjes LB Farma

Ja

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Elocom is een preparaat op basis van een hormoon van het cortisone-type, bedoeld voor toepassing op de huid. Het behoort tot de klasse van de krachtige corticosteroïden.

Gebruik

Volwassenen en kinderen > 2 jaar

  • 1 x /dag een dunne film aanbrengen op de aangetaste huiddelen
Samenstelling

Elke gram lipofiele crème, zalf of oplossing voor cutaan gebruik bevat 1 mg mometasonfuroaat.

Hulpstof(fen) met bekend effect:

Elk gram Elocom 0,1% oplossing voor cutaan gebruik bevat 300 mg Propyleenglycol.

Elk gram Elocom 0,1% zalf bevat 20 mg propyleenglycolstearaat.

Indicatie

Glucocorticosteroïd-gevoelige dermatosen zoals: - psoriasis, - atopische dermatitis, - irritatiedermatitis - allergische contactdermatitis.

Contra indicatie

Elocom is gecontraïndiceerd bij patiënten met een overgevoeligheid voor mometasonfuroaat, voor één van de bestanddelen van deze preparaten of voor andere glucocorticosteroïden. Zoals het geval is met andere topische glucocorticosteroïden, is Elocom eveneens gecontraïndiceerd bij patiënten met acne vulgaris, acne rosacea, huidatrofie, periorale dermatitis en perianale en genitale pruritus, luiereczeem, en bij patiënten met bacteriële (bv. Impetigo, pyoderma), virale (herpes simplex, herpes zoster, varicella, verrucae vulgares, condylomata acuminata, mossuscum contagiosum), parasitaire of schimmelinfecties van de huid (bv. Candida of dermatofyten). Elocom mag niet op geulcereerde huid of wonden worden aangebracht. Elocom is eveneens gecontraïndiceerd in geval van postvaccinatiereacties, tuberculose en syfilis.

Details
CNK1071190
FabrikantenMSD Belgium
MerkenMSD
Breedte37 mm
Lengte136 mm
Diepte32 mm
Verpakkingshoeveelheid1
Bijsluiter