Myrosor 10mg/10mg Filmomh Tabl 90

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Afhaalkluisjes LB Farma

Ja

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Indicatie

Myrosor bevat twee verschillende werkzame stoffen in een filmomhulde tablet. Een van de werkzame stoffen is rosuvastatine, dat behoort tot de groep van de statines, en de andere werkzame stof is ezetimibe.

Myrosor is een geneesmiddel dat bij volwassen patiënten gebruikt wordt om de concentraties van totale cholesterol, 'slechte' cholesterol (LDL-cholesterol) en triglyceriden (vetstoffen in het bloed) te verlagen. Daarnaast verhoogt het de concentratie van 'goede' cholesterol (HDL-cholesterol). Dit geneesmiddel verlaagt uw cholesterol op twee manieren: het verlaagt de hoeveelheid cholesterol die in uw maag-darmkanaal wordt opgenomen, en ook de cholesterol die uw lichaam zelf aanmaakt.

Bij de meeste mensen heeft een hoge cholesterol geen invloed op hoe ze zich voelen, omdat het geen symptomen veroorzaakt. Als het echter onbehandeld blijft, kan er zich vet opstapelen in de wand van uw bloedvaten, waardoor die vernauwen.

Soms kunnen die vernauwde bloedvaten verstopt geraken, en dat kan de bloedtoevoer naar uw hart of hersenen verstoren en tot een hartinfarct of een beroerte leiden. Door uw cholesterolwaarden te verlagen, kunt u uw risico op een hartinfarct, een beroerte of daarmee gepaard gaande gezondheidsproblemen vermijden.

Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij patiënten bij wie de cholesterolconcentraties niet onder controle kunnen worden gebracht met alleen een cholesterolverlagend dieet. Terwijl u dit geneesmiddel inneemt, moet u uw cholesterolverlagend dieet blijven volgen.

Uw arts kan Myrosor voorschrijven als u al rosuvastatine en ezetimibe inneemt in dezelfde dosering.

Dit geneesmiddel helpt niet bij het vermageren.

Details
CNK3901741
MerkenViatris
Breedte73 mm
Lengte129 mm
Diepte58 mm
Bijsluiter