Terra-cortril Ung Opht/otic 1x 3,5g

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Afhaalkluisjes LB Farma

Ja

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik
  • 2 x per dag een kleine hoeveelheid aanbrengen

Toedieningswijze

  • De te behandelen huidzone vooraf reinigen
  • Bij manifeste infectie kan de zalf worden aangebracht met gebruikmaking van steriel gaas om de behandelde huidzone te beschermen.
Indicatie
  • Huidinfecties met een belangrijke ontstekingsreactie, waaronder oppervlakkige infecties te wijten aan pyogene bacillen: superinfecties van brandwonden en wonden (onder nauw toezicht)
  • Geïnfecteerde vormen van atopische dermatitis, waaronder allergisch eczeem, neurodermitis disseminata en circumscripta, pruritus met lichenificatie, eczematoïde dermatitis, eczeem door overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen en zuigelingeneczeem
  • Contactdermatitis te wijten aan planten, geneesmiddelen, cosmetica, kledij en verscheidene andere stoffen, indien er een superinfectie bij bestaat
Contra indicatie


Oftalmisch gebruik
Glaucoom.
Oppervlakkige laesies van het epithelium van de cornea.
Keratitis van het epithelium (keratitis dendritica) van herpetische oorsprong, vaccinia, varicella en de meeste andere virusziekten van de cornea en de conjunctiva. Mycobacteriële ooginfectie. Mycosen van de oogelementen. Overgevoeligheid voor een bestanddeel van het product.
Het gebruik van dit type van combinaties is steeds gecontra-indiceerd na niet-gecompliceerde extractie van een vreemd lichaam uit de cornea.
Otisch gebruik
Overgevoeligheid voor een bestanddeel van het product.
Virale en mycotische oorinfecties.
Het gebruik in de buitenste gehoorgang is gecontra-indiceerd in geval van trommelvliesperforatie.

Details
CNK0132407
FabrikantenPfizer
MerkenPfizer
Breedte35 mm
Lengte90 mm
Diepte21 mm
Verpakkingshoeveelheid1
Bijsluiter