Bisacodyl Teva Drag 30 X 10mg

Geneesmiddel
Niet beschikbaar

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Dosering

Bij constipatie : volwassenen : 1 tablet per dag; kinderen vanaf 10 jaar : 1 tablet/dag.

Maximum 3 tabletten per dag.

Ter voorbereiding van een medische ingreep of onderzoek : normaal volstaat het de avond of nacht voor hetonderzoek of de ingreep, 1 of 2 tabletten in te nemen; maximaal 3 tabletten.

Wijze van toediening

Bij voorkeur 's avonds innemen, inslikken zonder kauwen.

Niet innemen in combinatie met melk of een product tegen maagzuur. Het effect is merkbaar na ongeveer 8 uur.Wanneer de tabletten bij het slapengaan worden ingenomen treedt 's ochtends darmlediging op. In hardnekkigegevallen kan men de dosis verhogen tot 2 tabletten 's avonds. Eens het gewenste effect bereikt moet mentrachten de periode tussen de innames geleidelijk te verlengen (1 inname om de 2 dagen, daarna om de 3 dagenenz.) om gewenning te vermijden.

Het gebruik van BISACODYL 10 mg is slechts een aanvulling op een aangepaste levenshygiëne, nl. eenvezelrijke voeding, voldoende vochtinname en lichaamsbeweging en dit dient verdergezet te worden na hetstoppen van de inname van het geneesmiddel.

Chronisch gebruik van dit geneesmiddel dient vermeden te worden. Het is aanbevolen BISACODYL TEVA 10 mgniet langer dan 7 opeenvolgende dagen te gebruiken.

Samenstelling

Elke maagsapresistente tablet bevat 10 mg bisacodyl.

Hulpstof met bekend effect: lactose.

Elke maagsapresistente tablet bevat 175 mg lactose.

  • Tablet

Lactose

Microkristallijne cellulose

Magnesiumstearaat

Maagsapresistente omhulling

Methacrylzuur-ethylacrylaat copolymeer (1:1) 30 % dispersie (Eudragit L 30 D)

Methacrylzuur-methylmethacrylaat copolymeer (1:1) 12,5% oplossing (Eudragit L 12,5)

Talk

Titaandioxide

Macrogol 6000

Simethicone 30% emulsie

Polyvidon

Indicatie

Kortdurende behandeling van de symptomen van constipatie; vergemakkelijken van de stoelgang bij aambeien. Darmlediging voor bepaalde medische ingrepen of onderzoeken van het maagdarmstelsel.

Gegevens
CNK1337419
FabrikantenArega, Teva Belgium
MerkenTeva
Breedte43 mm
Lengte99 mm
Diepte22 mm
Hoeveelheid verpakking30
Bijsluiter