Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 1-12 van 173

Pagina's
Sorteer op:
Ontdek onze speciale cadeaupakketten voor de feestdagen!

Ontdek onze speciale cadeaupakketten voor de feestdagen!

Wat is er nu fijner dan je dierbaren (of jezelf!) te verrassen met een uniek en zorgvuldig samengesteld cadeau? Bij LB Farma hebben we dit jaar iets bijzonders voor je in petto: een reeks exclusieve cadeaupakketten die gezondheid en schoonheid combineren. Laat ons je door deze prachtige selectie leiden! 

18 november 2023: Europese Antibioticadag

18 november 2023: Europese Antibioticadag

Het is weer die tijd van het jaar waar we stilstaan bij het gebruik van antibiotica. Op 18 november vieren we Europese Antibiotica Dag, een dag gewijd aan bewustwording rondom antibiotica en antibioticaresistentie.

Back to School: “Welke vitaminen geef ik mijn kind?”

Back to School: “Welke vitaminen geef ik mijn kind?”

 De zomervakantie zit er bijna op! Onze kids gaan weer naar school, en daar werden waarschijnlijk al een heleboel voorbereidingen voor getroffen. De boekentassen, brooddozen, pen en papier staan klaar, maar heb je ook aan de nodige brandstof gedacht?  

Goede Mondhygiëne: Volstaat het om twee keer per dag je tanden te poetsen?

Goede Mondhygiëne: Volstaat het om twee keer per dag je tanden te poetsen?

Dat we minstens twee keer per dag onze tanden moeten poetsen, hoeven we je niet uit te leggen. Een goede mondhygiëne is dan ook van essentieel belang om je witte tanden te onderhouden, maar ook om een slechte adem, mondziekten en andere gezondheidsproblemen te vermijden. Maar volstaat het wel om twee keer per dag onze tanden te poetsen? Let’s find out in deze blog!

Mijn Reisapotheek Checklist

Mijn Reisapotheek Checklist

Of je nu deze zomer op reis gaat naar het buitenland of een staycation hebt geboekt; de reisapotheek is niet weg te denken uit jouw bagage. Maar waaruit bestaat een reisapotheek nu eigenlijk? 

Stress: de alarmbel van het lichaam

Stress: de alarmbel van het lichaam

Steeds meer mensen hebben een lichaam gevuld met stress, al dan niet onbewust. Hoewel stress heel wat problemen met zich kan meebrengen, zowel op korte als op lange termijn, worden de signalen vaak niet (h)erkend en/of genegeerd. In deze blog staan we stil bij enkele fysieke en mentale kenmerken van stress, waarom we hier meer aandacht aan moeten schenken en hoe.

Zonnecrème, de beschermengel van de zomer

Zonnecrème, de beschermengel van de zomer

  De zomer is in zicht. We kijken met z'n allen uit naar die mooie blauwe lucht, de geur van de barbecue en natuurlijk de vele uren zon! Lekker buiten op het terras zitten met een drankje en een hapje, is er een beter gevoel?   

Farmad, de digitalisering van onze apotheek

Farmad, de digitalisering van onze apotheek

Farm-wat? Farmad is een applicatie die tegemoet komt aan de noden en wensen van de apotheker en de klant. De doordachte digitale oplossing biedt ondersteuning aan onze apotheek op vlak van bedrijfsvoering en patiëntenzorg. Bij Apotheek LB Farma gebruiken we deze app dan ook dagelijks om onze werking soepel en duidelijk te laten verlopen. We geven jou graag alle voordelen even mee.

De lente is op komst: zo bereid jij je voor

De lente is op komst: zo bereid jij je voor

Ondanks het feit dat we dit jaar een zachte winter kenden (met een gemiddelde temperatuur van net geen 6 graden Celsius, kijken velen onder ons al uit naar de lente… Met deze tips ga je alvast gezond, beschermd en stralend de warmere maanden in! 

Huidverzorging enkel voor vrouwen?

Huidverzorging enkel voor vrouwen?

Of je nu een jonge of mature huid hebt, een droge of een vette huid. Skincare is voor iedereen en voor alle leeftijden. Bij LB Farma kan je dan ook terecht voor de beste huidverzorgingsmerken.  Dankzij Cent Pur Cent worden jouw ochtend- en avondroutines helemaal op punt gezet. Alle producten van Cent Pur Cent zijn volledig vrij van parabenen, vegan en niet op dieren getest, maar wel boordevol natuurlijke ingrediënten die jouw huid doen stralen. Ze zijn dan ook dermatologisch getest en gecreëerd op basis van jaren ervaring in de beautysector. Voor de mannenhuid is Lierac een populaire klassieker.  Dankzij hun formules met actieve bestanddelen krijgt elk huidtype de correcte verzorging met het oog op hydratatie, bescherming en anti-aging. Wist je trouwens dat de mannenhuid zo'n 20% dikker is dan die van de vrouwen?  Jouw skincare routine   1.   Cleanse       Je huid reinigen is de eerste, belangrijkste stap in je routine.  2.   Tone       Een toner zorgt voor een herstellend en kalmerend effect. 3.   Treat       Serums om je huid te doen stralen en op te frissen. 4.    Moisturize       Een moisturizer zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal is. 

Goede voornemens volbrengen dankzij LB Farma

Goede voornemens volbrengen dankzij LB Farma

Bij de ingang van het nieuwe jaar hebben velen heel wat goede voornemens. Stoppen met roken en wat kilo’s verliezen staan dan vaak bovenaan het lijstje.  Ziet jouw lijstje er ook zo uit? Dan kan je misschien een extra duwtje in de rug gebruiken.  

Pagina's