Nat weer en een droge huid!

Xerose 

Xerose, in de volksmond beter bekend als een droge huid, is een leeftijdsgebonden fenomeen. De kans op een droge huid neemt dus toe met de leeftijd. Een droge huid wordt vaak omschreven als een ruwe huid die zorgt voor een onaangenaam gevoel en zelfs jeuk. Door deze aanhoudende jeuk, kunnen er ook krabwonden ontstaan. Deze wonden kunnen ontstoken geraken en een verdikking van de huid tot gevolg hebben.  

Verschillende factoren 

Maar naast jouw leeftijd, zijn er natuurlijk ook nog andere factoren die een rol kunnen spelen bij een droge huid. Denk maar aan droge, koude lucht van de buitenomgeving of jouw airconditioning. Ook een excessieve lichaamsverzorging kan hiertoe bijdragen. Maar daarnaast heeft ook jouw voeding een impact op je huid. Kort samengevat, zijn er dus verschillende factoren om rekening mee te houden.  

Onze tips 

Je kan een droge huid best zoveel mogelijk beperken. Met enkele handige en eenvoudige tips, proberen we je alvast te helpen. Het is belangrijk om tijdens deze koudere dagen niet overmatig veel en te warm te douchen of te baden. Probeer daarnaast ook de felle zon te vermijden, maar dat zal hier in België alvast niet heel moeilijk zijn. Ga je de zon opzoeken in het zuiden, vergeet dan zeker jouw huid niet te beschermen met een gepaste zonnecrème.  

La Roche-Posay 

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende middelen die je kunnen helpen om deze droge huid te verzorgen. Je kan zo gebruik maken van producten die jouw huid zo goed mogelijk gaan hydrateren, om deze minder ruw te maken. La Roche-Posay heeft een mooi gamma aan huidproducten voor elk type huid. Bij Apotheek LB Farma kan je gelukkig momenteel genieten van 20% korting op producten van dit topmerk. Kom dus zeker langs bij Apotheek LB Farma en doe jouw huid een plezier!