Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 177

Pagina's
Sorteer op:
Farmad, de digitalisering van onze apotheek

Farmad, de digitalisering van onze apotheek

Farm-wat? Farmad is een applicatie die tegemoet komt aan de noden en wensen van de apotheker en de klant. De doordachte digitale oplossing biedt ondersteuning aan onze apotheek op vlak van bedrijfsvoering en patiëntenzorg. Bij Apotheek LB Farma gebruiken we deze app dan ook dagelijks om onze werking soepel en duidelijk te laten verlopen. We geven jou graag alle voordelen even mee.

De lente is op komst: zo bereid jij je voor

De lente is op komst: zo bereid jij je voor

Ondanks het feit dat we dit jaar een zachte winter kenden (met een gemiddelde temperatuur van net geen 6 graden Celsius, kijken velen onder ons al uit naar de lente… Met deze tips ga je alvast gezond, beschermd en stralend de warmere maanden in! 

Huidverzorging enkel voor vrouwen?

Huidverzorging enkel voor vrouwen?

Of je nu een jonge of mature huid hebt, een droge of een vette huid. Skincare is voor iedereen en voor alle leeftijden. Bij LB Farma kan je dan ook terecht voor de beste huidverzorgingsmerken.  Dankzij Cent Pur Cent worden jouw ochtend- en avondroutines helemaal op punt gezet. Alle producten van Cent Pur Cent zijn volledig vrij van parabenen, vegan en niet op dieren getest, maar wel boordevol natuurlijke ingrediënten die jouw huid doen stralen. Ze zijn dan ook dermatologisch getest en gecreëerd op basis van jaren ervaring in de beautysector. Voor de mannenhuid is Lierac een populaire klassieker.  Dankzij hun formules met actieve bestanddelen krijgt elk huidtype de correcte verzorging met het oog op hydratatie, bescherming en anti-aging. Wist je trouwens dat de mannenhuid zo'n 20% dikker is dan die van de vrouwen?  Jouw skincare routine   1.   Cleanse       Je huid reinigen is de eerste, belangrijkste stap in je routine.  2.   Tone       Een toner zorgt voor een herstellend en kalmerend effect. 3.   Treat       Serums om je huid te doen stralen en op te frissen. 4.    Moisturize       Een moisturizer zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal is. 

Goede voornemens volbrengen dankzij LB Farma

Goede voornemens volbrengen dankzij LB Farma

Bij de ingang van het nieuwe jaar hebben velen heel wat goede voornemens. Stoppen met roken en wat kilo’s verliezen staan dan vaak bovenaan het lijstje.  Ziet jouw lijstje er ook zo uit? Dan kan je misschien een extra duwtje in de rug gebruiken.  

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Wat is constipatie?

Wat is constipatie?

Constipatie (in de volksmond ook wel ‘verstopping’ genoemd) wordt gedefinieerd als het hebben van een harde, droge stoelgang. Je bent geconstipeerd als je regelmatig meer dan drie dagen geen ontlasting hebt. 

Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die huidcellen snel opbouwt. Een opeenhoping van deze cellen leidt tot schilfers op het huidoppervlak. Psoriasis wordt gekenmerkt door witachtige, zilveren plekken. Ze zijn vaak ontstoken en rood, en soms zullen ze barsten en zelfs bloeden.

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan is heel gekend als een plant die ervoor kan zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Deze plant heeft kalmerende eigenschappen die tegen de stress helpen. Het effect is dubbel: kalmerend en slaapwekkend.

Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Winterzon en UV-bescherming

Winterzon en UV-bescherming

Wanneer het warm is, bikini's en zwemshorts de meest gedragen kleding zijn en de zon laat ondergaat, twijfelen weinigen aan het belang van zonnebescherming. Maar, hoe zit dat nu precies tijdens de wintermaanden? We leggen de focus op UV-bescherming in de winter.

Pagina's