De lente is op komst: zo bereid jij je voor

Een goede huidgezondheid is altijd belangrijk, maar wanneer je het voor een flinke periode met minder zonlicht moest doen, ga je maar best beschermd en voorzichtig die eerste zonnestralen tegemoet. De SPF-waarde van je favoriete zonnecrème gaat dus omhoog – 30 SPF of meer – en probeer die altijd aan te brengen in combinatie met een dagcrème. Dat zorgt voor een dubbele en voedende huidbescherming. Breng in dat geval altijd eerst de dagcrème aan.

Om de doffe winterhuid helemaal achter je te laten, opteer je ook best voor een (milde) exfoliant, voor gezicht en lichaam. Zo kun je de huid volledig reinigen, dode huidcellen verwijderen en kan het zich vervolgens herstellen. Als kers op de taart gebruik je een heerlijk voedende en hydraterende (lichaams)crème. Jouw huid zal je dankbaar zijn.

Ontdek ons volledig aanbod aan skincare producten in onze apotheek!

Glanzend haar met bescherming 

Een gezonde glans is niet enkel geserveerd voor je huid. Ook je haar verdient na de winter wat meer aandacht. Zonnestralen kunnen schadelijk zijn voor de buitenste laag van je haar, en sommige mensen verbranden hun hoofdhuid al heel snel. Wanneer je veel last hebt van droge punten of droog haar in het algemeen, of wanneer het onhandelbaar en breekbaar wordt, dan ga je best op zoek naar de nodige bescherming voor je haar tegen de zon. 

Wil je je haar extra beschermen en/of haaruitval tegengaan? Dan raden wij de producten van Phyto aan! Deze zijn verkrijgbaar in onze apotheek.

 Allergieën: hooikoorts 

Je voelt de (nies)beu al hangen: het nieuwe seizoen gaat gepaard met oude gekende allergieën. Hooikoorts is een allergie waar veel mensen last van hebben, met heel wat lastige symptomen zoals jeukende ogen, neus, niesbuien, keelpijn enzovoort.

Helaas is er geen quick fix om geen last te hebben van deze allergie. In ons gamma vind je wel verschillende tabletten, neussprays en oogdruppels terug om de symptomen binnen te perken te houden of zelfs te doen verdwijnen. 

Sporten: een goede voorbereiding 

Wanneer je geen erge last hebt van allergieën en opnieuw meer energie hebt na een eventuele winterdip, is het weer vaker (buiten) sporten geblazen! Dan is het een kwestie van de huid goed in te smeren. Maar ook ‘binnenin’ het lichaam gebeurt er natuurlijk heel wat, op vlak van spierweefsel en -herstel dan. Als je terug intensiever gaat sporten, moet je zien dat je voldoende energie binnenkrijgt via gezonde voeding en zorg ervoor dat je je lichaam voldoende rust gunt. 

Wil je hierover meer informatie en/of advies?
Dan helpen wij je graag verder!