Desloratadine Teva 2,5mg Orodisp Comp 100 X 2,5mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet beschikbaar
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Dosering

Volwassenen en adolescenten (12 jaar en ouder):

De aanbevolen dosering van Desloratadine Teva is eenmaal per dag twee 2,5 mgorodispergeerbare tabletten in de mond nemen.

Pediatrische patiënten

Kinderen van 6 tot 11 jaar: De aanbevolen dosering van Desloratadine Teva is eenmaal per dagéén orodispergeerbare tablet van 2,5 mg in de mond nemen.

De veiligheid en werkzaamheid van Desloratadine Teva bij kinderen jonger dan 6 jaar zijn nietvastgesteld.

Er is beperkte ervaring, voor wat betreft de werkzaamheid in klinische studies, met het gebruik vandesloratadine bij kinderen van 6 tot 11 jaar.

Er is beperkte ervaring, voor wat betreft de werkzaamheid in klinische studies, met het gebruik vandesloratadine bij adolescenten van 12 tot 17 jaar.

Intermitterende allergische rhinitis (de symptomen zijn aanwezig gedurende minder dan 4 dagenper week of gedurende minder dan 4 weken) moet worden behandeld in overeenstemming met deevaluatie van de ziektegeschiedenis van de patiënt; de behandeling kan worden stopgezet nadatde symptomen verdwenen zijn en kan worden hernomen wanneer de symptomen terugkeren.Bij persistente allergische rhinitis (de symptomen zijn aanwezig gedurende 4 dagen of meer perweek en gedurende meer dan 4 weken) kan een voortgezette behandeling worden voorgesteldaan de patiënten tijdens de perioden van blootstelling aan allergenen.

Wijze van toediening

Oraal gebruik

De dosis kan met of zonder voedsel worden ingenomen.

Onmiddellijk voor gebruik moet de blisterverpakking zorgvuldig worden opengetrokken en de dosisorodispergeerbare tablet moet eruit worden gehaald zonder ze te verpulveren. De dosisorodispergeerbare tablet wordt op de tong gelegd waar ze onmiddellijk zal uiteenvallen. Water ofeen andere vloeistof is niet nodig om de dosis in te slikken. De dosis moet onmiddellijk na openingvan de blisterverpakking worden ingenomen.

Samenstelling

Elke orodispergeerbare tablet bevat 2,5 mg desloratadine.

Hulpstoffen met bekend effect: Elke orodispergeerbare tablet bevat 1,5 mg aspartaam (E951) en minder dan 0,008 mg glucose(bestanddeel van maltodextrine)

  • Lijst van hulpstoffen

Kaliumpolacriline

Citroenzuurmonohydraat

Rood ijzeroxide (E172)

Magnesiumstearaat

Natriumcroscarmellose

Tutti-frutti-smaak (bevat smaakstoffen, maltodextrine, propyleenglycol en gemodificeerd zetmeel)Aspartaam (E951)

Microkristallijne cellulose

Mannitol, gesproeidroogd

Kaliumhydroxide (voor pH-aanpassing)

Indicatie

Desloratadine Teva is bij volwassenen, bij adolescenten van 12 jaar en ouder en bij kinderen van 6tot 11 jaar geïndiceerd voor de verlichting van de symptomen geassocieerd met:

- allergische rhinitis

- urticaria

Gegevens
CNK3113768
FabrikantenArega, Teva Belgium
MerkenTeva
Breedte71 mm
Lengte137 mm
Diepte60 mm
Hoeveelheid verpakking100
Bijsluiter