Compeed Patch Koortsblaasjes 15 Met Applicator

Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Afhaalkluisjes LB Farma

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Een koortsblaar, koortslip of herpes labialis is een vrij onschuldige huidaandoening die wordt veroorzaakt door een virus, het herpes-simplexvirus, en het komt meestal voor op of rond de lippen. Na een eerste besmetting met het virus blijft het levenslang in je lichaam aanwezig. Op momenten van verminderde weerstand, zoals bij ziekte, stress of vermoeidheid kan het virus opnieuw actief worden en koortsblaasjes veroorzaken.

Hoe moet je nu een koortslip behandelen?

Met Compeed® Patch voor Koortsblaasjes kunnen koortsblaren op een snelle manier behandeld worden en genezen ze sneller. De patches vormen een virusschild en helpen om een nieuwe besmetting via het letsel te voorkomen. Ze zorgen er bovendien voor dat de koortsblaar niet erger wordt, door de koortsblaar te beschermen tegen contact met de omgeving.

* Individuele ervaringen kunnen variëren. In een klinische studie op 174 proefpersonen hield 25 % van de proefpersonen de patch 12 uur of langer op.

Gebruik

1. Was je handen voor en na gebruik. Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is.

2. Neem de strookapplicators vast aan het transparante gedeelte. Zorg ervoor dat je niet op de gekleurde beschermkapjes duwt. Dit zou de patch kunnen beschadigen. Scheur 1 applicator met patch af langs de geperforeerde scheurlijn.

3. Hou de applicator vast aan de transparante zijde.

4. Haal het gekleurde beschermkapje van de transparante applicator.

5. Je ziet de ronde patch aan de bovenkant van de applicator. Positioneer de patch met behulp van de applicator op de koortsblaar en druk zachtjes aan om de patch stevig op de koortsblaar te plaatsen.

6. Trek de applicator voorzichtig terug en laat de patch op zijn plaats zitten. Eventueel kan nu make-up en lippenstift over de patch worden aangebracht.

Je kunt de Compeed® Patch voor Koortsblaasjes in elk stadium van de uitbraak gebruiken. Het is echter het beste om de Patch te gebruiken vanaf de eerste tekenen, zoals tintelingen en jeuk.

Compeed® Invisible Patch voor Koortsblaasjes gebruik je best 24 uur per dag tot de koortsblaar genezen is. Verwijder de pleister niet omdat je de koortsblaar wilt laten "ademen". Dit is contraproductief en kan het genezingsproces vertragen. Het is klinisch bewezen dat wanneer een patch op zijn plaats blijft zitten, het een optimale genezingsomgeving in stand houdt.

Samenstelling

Deze verpakking bevat 15 invisible patches voor de behandeling van koortsblaasjes met applicator

Indicatie

Snelle genezing van koortsblaasjes.

Details
CNK4156782
FabrikantenHRA Pharma, Perrigo
MerkenCompeed
Breedte25 mm
Lengte160 mm
Diepte110 mm