Maxidex Ung Opht 3,5g

Op voorschrift
Geneesmiddel
Ja
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Afhaalkluisjes LB Farma

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik
  • Een kleine hoeveelheid zalf (1 tot 1,5 cm) 1 tot 4 maal per dag in de bindvlieszak aanbrengen.
  • Zodra een gunstige respons optreedt, de posologie geleidelijk verminderen tot 1 maal per dag gedurende enkele dagen

Toedieningswijze

  • Oculair gebruik
Indicatie
  • Behandeling van inflammatoire aandoeningen van de palpebrale en bulbaire conjunctiva, van de cornea en van het voorste oogsegment die gevoelig zijn voor corticosteroïden, zoals allergische conjunctivitis, keratitis als gevolg van acne rosacea, oppervlakkige keratitis punctata, iritis, cyclitis, corneale lesies veroorzaakt door chemische producten, stralingen, verbrandingen of vreemde lichamen, indien het risico verbonden aan een behandeling met corticoïden om een merkbare vermindering van het oedeem en de inflammatie te bekomen, wordt aanvaard.
  • Bij keratoplastiek om de reactie op het transplantaat te onderdrukken
Contra indicatie

Overgevoeligheid voor het werkzaam bestanddeel of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.
Herpetische keratitis (keratitis dendritica), vaccinia, varicella en andere virale ziekten van de cornea en de conjunctiva; tuberculeuze lesies; onbehandelde bacteriële infecties van het oog; fungusziekten van de oogstructuren; en bij patiënten die overgevoelig zijn voor één van de bestanddelen van deze preparaten.
Corticoïden mogen niet gebruikt worden na een complicatieloze extractie van een vreemd lichaam uit de cornea en bij infecties of letsels beperkt tot het oppervlakkige cornea-epitheel.

Gegevens
CNK1063072
FabrikantenNovartis
MerkenAlcon
Breedte30 mm
Lengte77 mm
Diepte20 mm
Hoeveelheid verpakking1
Bijsluiter