Otrivine Duo 0,5/0,6 Spray Nas 10ml

Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Apotheek LB Farma

Levering met Bpost

Afhaalkluisjes LB Farma

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Otrivine Duo is een combinatiegeneesmiddel dat uit twee verschillende bestanddelen bestaat. Eén van de actieve bestanddelen helpt tegen lopende neus, het andere bestanddeel heeft een ontzwellend effect.


Otrivine Duo wordt gebruikt voor de behandeling van neusverstopping met lopende neus (rinorree) in verband met neusverkoudheid.


Gebruik

Nasaal gebruik. 1 verstuiving in elk neusgat, tot 3 maal per dag. Er dient een tussentijd van minstens 6 uur te zijn tussen twee dosissen. Gebruik niet meer dan 3 verstuivingen in elk neusgat per dag.

De behandeling mag niet meer dan 7 dagen duren.

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stoffen zijn xylometazolinehydrochloride en ipratropiumbromide. 1 ml bevat 0,5 mg xylometazolinehydrochloride en 0,6 mg ipratropiumbromide. 1 verstuiving bevat 70 microgram xylometazolinehydrochloride en 84 microgram ipratropiumbromide. De andere stoffen zijn dinatriumedetaat, glycerol (85%), gezuiverd water, natriumhydroxide en zoutzuur.

Indicatie

Symptomatische behandeling van neusverstopping en rinorree in verband met neusverkoudheid.

Contra indicatie

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
• U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van de bijsluiter ""welke stoffen zitten er in dit middel?"";
• Als u allergisch bent voor atropine of gelijkaardige stoffen, bijvoorbeeld hyosciamine en scopolamine;"

Gegevens
CNK2504405
FabrikantenHaleon
MerkenGsk
Breedte43 mm
Lengte113 mm
Diepte30 mm
Hoeveelheid verpakking1
Bijsluiter